Mitt liv som 4 barns och tvillingmamma

Lämpligt med GTA som spel ?

Jag såg på nyheter igår huruvida det är lämpligt att yngre barn skall spela spel som är lämpade med en åldersgräns på 18 år.

För min del finner jag inte det alls bra ! Sedan kanske det beror på lite vilket sorts spel det handlar om, om det handlar om enbart bilrace eller lite soldater kan jag nog sänka mig ibland för det är rätt lindrigt. Som CS tex. MEN GTA är ett stort nej för våran son. Han får faktiskt inte spela det då dom satt en åldersgräns och därav ett skäl. Det är otroligt mkt våld, det är en skev bild av allting i det spelet. Det är coolt att slåss, råna och sno bilar. Och enligt nyheterna har våldet ökat bland dom yngre barnen och klättrar nedåt i åldrarna. Jag känner att dom kan inte avgöra vad som är rätt och fel i den åldern, sedan hamnar dom i ngn konflikt på skolan och sedan sitter spelets beteende ngnstans i ryggmärgen. Det är även Striptease med i det spelet vilket jag inte heller accepterar !

Så för våran del i våran familj så är det inte acceptabelt att spela GTA. Han får spela ” fina ” spel. För spel kommer dom alltid vilja spela men som förälder måste man hålla lite koll och faktiskt styra lite. Det gäller att hålla ögonen öppna för både det ena och det andra. Och Melvin accepterar faktiskt det, han säger själv att det spelet är inte bra för honom.. så han förstår innebörden varför vi inte vill och inte bara hör ordet nej. Det är då man vet att det nått fram på ett bra sätt.

Som jag ofta säger, allt med måtta.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats