Bästa katthemmet | Mitt liv som 4 barns och tvillingmamma
4barnsmamman

Mitt liv som 4 barns och tvillingmamma

Annons

Bästa katthemmet

Jag jobbar på ett katthem, och jag är ansvarig för ungdomarna samt karantänen. Till karantänen kommer det katter som är sjuka, ovaccinerade, misshandlade eller behöver ett lugn om dom har en beteende störning. Jag rehabiliterar, ger omvårdnad i samråd med veterinär samt att jag läser av beteendet hos katterna. I bland får vi in katter som farit illa i sitt hem pga drogmissbruk m.m. Då måste vi dessvärre enligt svensk lagstiftning lämna åter katten om ägaren kommer. Medans tex våran anmälan är under utredning och pågående hos länsstyrelsen. Men det skär i hjärtat ska ni veta.. I Torsdags hände en sån episod och mitt hjärta brast.. Här har jag stått och behandlat katten.. Jag har tagit hand om h*n dag som natt.. Och sedan rycks dom ifrån. Det smärtar otroligt mycket!

Idag får jag in en katt från djurkliniken, en katt som dom bränt i huvudet. Så den har lindrigare brännskador.. Vad tänker folk med och varför gör dom såhär? Jävla idioter rent ut sagt! Jag har fått se så mkt under mina 3 år på katthemmet så man blir mörkrädd.  Men också så har man sina stunder av guld, allrahelst katter som legat intryckt utav rädsla går omkring som om dom äger världen. Då är min rehab tid klar och jag kan säga att nu är den redo för ett hem. Då känner jag mig nöjd!

Jag har fått lära mig undersöka katter, kolla tänder, att se tandsjukdomar, tandsten. Ge ögondroppar, kunna se skillnaden på 3:e ögonlocket och vanliga. När skall man ge ögondroppar med kortison eller utan. kunna se på kattens mående, en katt som äter och dricker, ligger för att sova mår inte alltid bra! Det kan vara kisande ögon, i hopkrupen m.m. ja allt princip som veterinären gör samt ser och det är jätte skönt för då kan jag ge omvårdnad men såklart som sagt i samråd med veterinären. Så mycket att hålla reda på, all dokumentation för alla katter. Pensionat, pågående pensionat, katter som fått somna in p.g.a någon orsak, överlåtelser, kontrakt ja allt! kundkontakt, telefonkontakt dagligen med socialtjänsten, polisen och privata personer.. Storstädning varje dag, hygien, klippa klor, Så det är inte bara att kela m en katt om dagarna.. Vi har även blivit utsedd till ett av Sthlm bästa katthem. Vi har fått göra olika reportage med tidningar, och nu sist var det med TV 4 morgon.. Så vi utför ett dagligt aktivt arbete för att höja statusen kring katterna, samt ett aktivt samarbete med djurskyddet och sthlm djurambulans.

 

Vill ni på ngt sätt hjälpa till så stöd gärna katthemmet.

Vårt plusgirokonto:
454 68 10-5

och även till sthlms djurambulans som utför ett guldvärt arbete. Utan dom skulle vi vara halva! 

Stöd deras verksamhet genom ett medlemskap eller en gåva. Swisha till 1236096168. Glöm inte att ange ditt namn och din e-postadress.

http://djurambulansen-stockholm.se/

 

Men jag älskar allt som har att göra med katterna och katthemmet. Och jag kommer aldrig sluta kämpa för djurens röst! Och höja kattens status!

Fisksätra Katthems foto.

Fisksätra Katthems foto.

Fisksätra Katthems foto.

Fisksätra Katthems foto.

Fisksätra Katthems foto.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
4barnsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats